advertentie KBITE

Archief PZH

Na vrijdag geen toegang meer voor veerbootpassagiers uit Engeland

Passagiers op veerboten uit Groot-Brittannië zijn vanaf zaterdag 01.00 uur niet meer welkom in Hoek van Holland.

Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten, zo meldt mediapartner Rijnmond. Er is al weinig passagiersverkeer, maar dat stopt vanaf vrijdagnacht helemaal. Voor vrachtverkeer heeft de maatregel geen gevolgen.

De burgemeester heeft dat verzoek woensdagmiddag gekregen van de verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen. Aboutaleb heeft de havenmeester opdracht gegeven de regel uit te voeren. Vluchten vanuit Engeland naar Rotterdam The Hague Airport worden door de minister zelf stilgelegd.

Avondklok
De burgemeester is niet blij met avondklok die het kabinet wil instellen, maar vindt hem wel nodig. Met het oog op de Britse coronavariant is het volgens hem beter om nu pijnlijke maatregelen te nemen dan achteraf spijt te hebben. Aboutaleb heeft lang getwijfeld over zijn steun voor de avondklok. Wel is hij blij met de voorgestelde quarantaineplicht voor positief getesten.

Sommige burgemeesters hebben meer moeite met de maatregelen dan anderen, bleek uit het overleg van de 25 burgemeesters die de veiligheidsregio's in Nederland voorzitten. "We gunnen alle 25 burgemeesters hun eigen oriëntatie. Iedereen moet het aan zijn burgers en gemeenteraden uitleggen. Hier zit iemand die niet blij is met die maatregel, maar 'm wel verdedigbaar vindt", aldus Aboutaleb.

Laat je reactie achter