advertentie Toffe Deals

WOS

Naaldwijkse kroeg omgetoverd tot kerststraat

Nu blijkt dat de horeca tot zeker december de deuren moet sluiten, heeft het Naaldwijkse café de Slimmerick iets bedacht om tóch open te kunnen. Zij toveren de kroeg om tot een kerststraat.

De voorbereidingen van de verbouwing van de bruine kroeg zijn al in volle gang. "We hebben met meerdere ondernemers de handen ineen geslagen, dat is de toerismebranche, evenementenbranche en de horeca", vertelt café-eigenaresse Tiffany den Ouden. "Wij hebben hen gevraagd om onze tent over te nemen, zodat het totaal geen horeca meer is. Er gaan hier kerststukken en kerstbomen verkocht worden. We gaan ook aan andere ondernemers vragen om kerstpakketten aan te bieden, die wij dan kunnen verkopen." 

Het besluit van het kabinet om de horeca langer te sluiten is bedoeld om groepsvorming te beperken. Volgens de café-eigenaresse valt dit concept binnen de coronarichtlijnen. "We zien onszelf echt als winkel, dus zolang de winkels openblijven zien wij geen probleem. We zijn namelijk de getroffen sector en wij willen laten zien dat het wel heel leuk kan zijn."

De Naaldwijkse geeft wel aan dat niet elke horecagelegenheid zijn zaak kan ombouwen tot retail. "We hebben op dit pand een vergunning voor een detailhandel. Dat is een gelukje voor ons."

De kerststraat aan het Havenplein in Naaldwijk is vanaf 25 november te bewonderen.

Laat je reactie achter