advertentie KBITE

Nadine Noordam in een oefenwedstrijd tegen Hoffenheim, in januari 2020. Markus Friedel via Flickr (CC)

Nadine Noordam neemt na zeven jaar met lege handen afscheid van ADO: 'Dit doet pijn'

Het werd niet de avond waar Nadine Noordam op had gehoopt. Zaterdagavond verloor de middenveldster van ADO Den Haag de bekerfinale met 0-1 van PSV, waardoor ze met lege handen afscheid neemt van ADO.

Na zes seizoenen in het groen-geel vertrekt de 22-jarige Honselse naar Ajax. "Ik had mijn tijd bij ADO graag willen afsluiten met de dennenappel in mijn handen", zegt ze in gesprek met mediapartner Omroep West.

"Het is niet de finale geworden waar ik vooraf op had gehoopt", zegt Noordam na afloop. "We waren de betere partij en zijn vergeten onszelf te belonen. Maar we hebben gevochten voor iedere meter en kunnen trots zijn. Het is onterecht, maar ik kijk wel met een goed gevoel terug op mijn tijd in Den Haag."

Tekst gaat verder onder de video.

Baan opgezegd voor full-time profbestaan

Noordam werkt momenteel in de zorg, maar zegt deze zomer haar baan op om fulltime prof te worden. Het is nog een gek idee voor de speelster, die naar eigen zeggen toe is aan een stap hogerop.

"Het is een mooie uitdaging, niet alleen op sportief gebied. Ik ga ADO, mijn collega's en cliënten in de zorg missen. Een paar collega's zaten net ook op de tribune. Het voelde altijd als thuiskomen wanneer ik bij ADO kwam en iedereen voelde zich op zijn gemak. ADO is een echte familieclub waar iedereen welkom is. Ik ben er trots op dat ik zeven seizoenen voor ADO heb mogen spelen."

Laat je reactie achter