advertentie VEMO Lease top

WOS

Netwerk aan ruiterpaden in gebruik

Ruiters kunnen voortaan over het strand en via ruiterpaden een tocht van bijna 14 kilometer maken door de duinen in de gemeente Westland en het duingebied Van Dixhoorndriehoek.

Het eerste ruiterknooppuntennetwerk in Zuid-Holland is namelijk een feit. Op korte termijn wordt een tweede netwerk voor ruiters in het gebied rond Meijendel bij Wassenaar afgerond.

De provincie Zuid-Holland, het Zuid-Hollands Landschap, de gemeente Westland en regioconsulente Anita Verloop van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie hebben samengewerkt om het netwerk te realiseren. Het nu in gebruik genomen netwerk is onderdeel van een omvangrijk meerjarig plan, waarbij ruiterpaden worden gerenoveerd, gedigitaliseerd en aangelegd.
"Dit is echt een mijlpaal", zegt Anita Verloop. "Zuid-Holland is de provincie met de meeste ruiters, maar de minste kilometers ruiterpad. Alle partijen doen samen enorm hun best om daar nu verandering in te brengen. Zeker omdat onze regio fantastische gebieden heeft om mooie buitenritten te maken."

Er zijn twee startpunten aangegeven op zo'n tien minuten afstand van het strand: bij manege Noordland, Strandweg 1, 2691KE 's-Gravenzande en bij het parkeerterrein Strandweg in Hoek van Holland. De route is onder meer te vinden via Buitenrijden.nl.

Laat je reactie achter