advertentie ALS Westland

HET Architectenbureau

Nieuw appartementencomplex aan Dijkweg kleurt geel

De Welstandscommissie van de gemeente Westland stemt in met de voorgenomen uitvoering van de nieuwbouw op de Harmonielocatie aan de Dijkweg in Naaldwijk.

Dat was dinsdagmiddag de conclusie na een toelichting door architect René Hoek op de gewijzigde kleurstelling van het appartementencomplex. Aanvankelijk zou de hoofdkleur wit worden, maar dat is nu gewijzigd in geel. Hoek sprak van "okerkleurig metselwerk".

De Welstandscommissie zal een positief advies naar het college van B en W sturen, met de aantekening dat zij nog wel een bemonstering wil doen bij de uitvoering.

De Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk heeft zich begin dit jaar nog fel verzet tegen de komst van het in haar ogen, gezien de locatie, te massale appartementencomplex. Voorzitter Jolanda Faber is evenmin blij met de nieuwe kleurstelling. "Er wordt nu meer contrast dan contact met de omgeving gezocht", verklaarde zij.

Op 16 februari dit jaar ging de gemeenteraad van Westland, met een meerderheid van 22 tegen 17 stemmen, akkoord met de voorgenomen bouw.

Laat je reactie achter