advertentie Boekestijn

De wethouders knippen een lint door WOS

Nieuw fiets-en wandelpad geopend bij wijk Het Balkon

Bij nieuwbouwwijk het Balkon is ter hoogte van metrostation Maassluis-West een fiets- en wandelpad geopend door de wethouders Kuiper en Bronsveld.

Op die plek is een trap gebouwd met elementen van nu en vroeger. Zo zijn er vissen en een haas afgebeeld. Het Balkon was vroeger een weiland waarin werd gejaagd. De brug is tot stand gekomen met de bewoners van Het Balkon. Ze mochten kiezen uit een aantal ontwerpen.

Woonwijk Het Balkon is bijna klaar. De laatste huizen en woontoren worden er gebouwd. De eerste woningen werden in 2007 gebouwd.

Lange historie

In het begin was er veel weerstand tegen de bouwplannen. In 2002 stemde een meerderheid van de gemeenteraad tegen. Stichting Behoud Groene Oever voerde in 2004 actie. Ze gingen massaal bezwaarschriften verspreiden. in 2006 vertrok CDA wethouder De Visser vanwege de gebeurtenissen rondom de besluitvorming. In maart van 2007 werd het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard door Gedeputeerde Staten. Zes personen hadden bedenkingen ingebracht. In juni van dat jaar werden de eerste huizen verkocht

Laat je reactie achter