advertentie Boekestijn

Nieuw fonds moet helpen monumentale panden te behouden

Eigenaren van monumentale panden in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunnen vanaf nu tegen een gunstige financiering hun pand restaureren, verduurzamen of herbestemmen.

De mogelijkheden hiertoe worden geboden door het nieuw opgerichte Maassteden Monumentenfonds. Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken steekt vijf miljoen euro in het nieuwe fonds. Het nieuwe fonds leent geld uit, wat daarvan terugkomt wordt weer in nieuwe projecten gestoken.

Het Maassteden Monumentenfonds is ontstaan vanuit de doelstelling om maatschappelijk relevante monumentale panden te behouden. Met name herbestemmingsprojecten die het historisch karakter en de kwaliteit van de leefomgeving in het Waterweggebied versterken.

Eigenaren van rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende en karakteristieke panden in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kunnen vanaf nu een lening uit het fonds aanvragen via het Nationaal Restauratiefonds. Het minimale leningsbedrag is 10.000 euro en het maximale 1.000.000 euro.

Directeur van het fonds John Massaar legt uit waarom ze geen donaties doen

Laat je reactie achter