advertentie Greve

Nieuw ideeënplatform voor Hoek van Holland

Inwoners van Hoek van Holland kunnen vanaf vandaag allerlei ideeën voor hun dorp indienen bij de gemeente Rotterdam.

Vanaf vandaag is de website Sterkerdoorideeen.rotterdam.nl live voor Hoekenezen, Pernissers en Rozenburgers. Voor elke 'kleine kern' is 50.000 euro beschikbaar.

Er wordt specifiek gevraagd om ideeën die bijvoorbeeld de leefbaarheid verbeteren of de onderlinge verbondenheid vergroten. Inwoners kunnen die tot en met 5 september samen met een lokale ondernemer indienen. In het najaar kan er op de diverse initiatieven worden gestemd.

Het nieuwe platform wordt voor nu alleen uitgerold in Hoek van Holland, Pernis en Rozenburg, zegt wethouder Kathmann. "De onderlinge verbondenheid is hier groot, maar de afstand die gevoeld wordt tot de Coolsingel ook. Dit digitale platform biedt ruimte voor maatwerk voor iedere kern, vergroot de onderlinge band en verkleint de afstand tot het stadhuis. Tegelijkertijd is het ook een belangrijk experiment met directe zeggenschap van bewoners."

Er zijn wel diverse spelregels. Zo mag een plan niet meer dan 7.500 euro kosten, zodat meerdere plannen een kans krijgen. Begin oktober start de stemronde en in november worden de winnaars bekendgemaakt.

Laat je reactie achter