advertentie Greve

Toen er nog gevoetbald werd. Archieffoto WOS

Nieuwe trainer Richard Middelkoop: FC 's-Gravenzande heeft selectie met veel potentie

Richard Middelkoop heeft in zijn eerste weken als nieuwe trainer van voetbalclub FC 's-Gravenzande al veel potentie gezien.

De ploeg won het afgelopen seizoen slechts vier van de negentien competitiewedstrijden en stond daardoor bij het uitbreken van het coronavirus op de een-na-laatste plaats in de hoofdklasse. Dat was een contrast met de voorgaande jaren, waarin de Westlanders hoger eindigden en zelfs diverse prijzen wonnen. Volgens Middelkoop, die is overgekomen van Smitshoek, komen de slechte prestaties in zekere zin ook wel goed uit. "Als je heel veel wint, ben je niet in staat om iets anders te willen doen. Nu staat iedereen open voor nieuwe dingen."

MIddelkoop kende FC 's-Gravenzande al als competitiegenoot van Smitshoek. "Het zijn die jongens uit het Westland, die de mouwen opstropen, keihard werken, 700 bier naar binnen gieten, maar wel eerst 90 minuten gaan. Ik hou van die energie en die zie ik terug op de trainingen. Als we die kunnen aanspreken, gecombineerd met goed voetbal en betere keuzes maken, dan denk ik dat we voor de middenmoot kunnen gaan."

Frank Broos

Een van de spelers die Middelkoop tot zijn beschikking heeft, is Frank Broos. De aanvaller scheurde iets meer dan een jaar geleden zijn kruisband af tijdens de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Daardoor moest hij een heel seizoen langs de zijlijn toekijken. Zijn medespelers misten hem zichtbaar. "Ik denk niet dat als er één puzzelstukje wegvalt, dat de reden is van het verlies. Maar het had blijkbaar wel veel effect op het team", zo is de beleving van Broos.

De 's-Gravenzander heeft er inmiddels alweer zes trainingen opzitten. "Ik merk wel dat ik in sommige situaties iets terughoudender ben, maar ik kan wel pijnvrij voetballen. De knie voelt goed."

Komende zaterdag speelt FC 's-Gravenzande een oefenwedstrijd tegen RVVH. Middelkoop zegt: "We gaan vier keer 30 minuten spelen en al mijn spelers komen minimaal 60 minuten in actie. Het doel is ook dat al mijn 23 spelers in de voorbereiding evenveel minuten hebben gespeeld en evenveel trainingsarbeid hebben geleverd. De ene speler heb ik straks 30 wedstrijden nodig, een ander 3 minuten. Maar beiden zijn even belangrijk."

Verslaggever Ruud de Jong in gesprek met Richard Middelkoop en Frank Broos

Laat je reactie achter