advertentie KBITE

Niven Kunz aan de vooravond van zijn nieuwe avontuur in Westland. WOS

Niven Kunz over rentree Wateringen: 'Een droom die uitkomt'

Chef-kok Niven Kunz keert over drie weken terug in het dorp waar zijn Michelin-avontuur begon: Wateringen. Hij kan niet wachten.

Na een avontuur van tien jaar in Rijswijk, opent deze chef de cuisine op 1 augustus restaurant Triptyque in het oude raadhuis van Wateringen: op dezelfde stek als waar hij in 2006 zijn eerste Michelinster behaalde. "Het is een droom die uitkomt. Wij willen weer op hoog niveau aan de slag. In Rijswijk was dat met een Michelinster, we zullen zien of die in januari terugkomt", blikt Niven alvast vooruit.

Aan het Plein begint de kok in 2006 met restaurant 't Raethuys, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster behaalt. In 2009 verkaste hij naar Rijswijk, er wacht daar opnieuw een Michelinster. 

Restaurant Niven in Rijswijk loopt als een tierelier, maar toch gaat de zaak eerder dit jaar op de fles. Er waren al langer problemen, de coronacrisis gaf het laatste zetje. Over die periode zegt Kunz: "We hadden liever niet het faillissement aangevraagd, maar op een gegeven moment moet je zakelijke beslissingen nemen. Je zit met veel gevoel in je zaak, maar uiteindelijk hak je de knoop door. Zakelijk is dit niet meer verantwoord."

De gerechten zijn gebaseerd op de 80/20-filosofie: 80 procent groenten en 20 procent vis of vlees. Die formule slaat aan en dus zal restaurant Triptique niet veel verschillen van het etablissement in Rijswijk. Zijn Westlanders daar klaar voor? Dit volkje staat toch ook bekend als flinke eters, met grote porties op het bord. Niven Kunz: "Het is verkeerd om te denken dat Westlanders van 'heel veel' zijn. Een mooi avondje uit vinden ze ook prettig."

Aan het aantal reserveringen zal het in ieder geval niet liggen. Dat staat nu al op 60.

Laat je reactie achter