advertentie KBITE

WOS

Nog drie snelfietsroutes in regio gewenst

De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil nog eens drie fietsroutes in onze regio opknappen tot zogenoemde snelfietsroute.

Het gaat om de routes Den Haag HS – Honselersdijk – Naaldwijk, Den Haag CS – Monster – Naaldwijk en Delft – Midden-Delfland – Naaldwijk.

De bedoeling is om de fietspaden comfortabel en veilig te maken, zodat de routes aantrekkelijker worden voor woon-werkverkeer op de fiets. "Minder auto’s, staat gelijk aan minder files. En als meer mensen de fiets nemen naar hun werk draagt dat ook bij aan duurzame mobiliteit, een belangrijk doel van de samenwerkende gemeenten in de metropoolregio", zegt fietsambassadeur van de MRDH Peter Meij.

In eerste instantie wordt nu een verkenning gestart. Onder andere naar hoe de routes lopen en hoe ze het beste opgeknapt kunnen worden.

Naaldwijk - Rotterdam

Vorig jaar stelde de MRDH ook al de route Naaldwijk - Rotterdam, via Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, vast. In de Maassluise gemeenteraad was daar deze week wat gedoe over. De gewenste route via Westlandseweg, Hoogstraat en Julianalaan kan nog niet op goedkeuring rekenen. Een meerderheid van de Maassluise raad wil een route via de Merellaan en het fietspad langs het spoor onderzoeken.

Laat je reactie achter