advertentie Boekestijn

Signbiblio

Nog eens zes regiogenoten positief getest op coronavirus

Zes regiogenoten hebben van woensdag- op donderdagochtend te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Er zijn drie Westlanders en drie Maassluizers besmet. Daarmee komt het totaal van deze week (sinds maandag) op 29. Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden respectievelijk 13, 11 en 15 mensen uit onze regio positief getest.

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

In totaal zijn nu 473 mensen positief getest. Met 326 kent Westland het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (113) en Midden-Delfland (34). Het werkelijk aantal mensen dat ziek is geweest, ligt overigens naar verwachting een stuk hoger. Tot 1 juni kon namelijk niet iedereen zich laten testen. Nu kan dat wel, maar volgens het RIVM gaan nog niet alle mensen met klachten langs een teststraat.

Tegenover het oplopend aantal besmettingen, staat het feit dat het aantal ziekenhuisopnames (totaal 81) en overlijdensgevallen (39) al geruime tijd stabiel is.

Persconferentie

Het RIVM meldde eerder deze week dat het aantal coronabesmettingen landelijk verder verdubbeld is, terwijl het aantal mensen dat zich liet testen afnam. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven vanavond voor het eerst in zes weken een persconferentie over de situatie. Daarin zullen ze de algemene situatie duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende, maatregelen aankondigen.

Laat je reactie achter