advertentie VEMO Lease top

Veerboot voor vrachtverkeer. WOS

(Nog) geen drukte bij terminal nu brexit een feit is

Geen lange files in Hoek van Holland of chauffeurs die massaal uitwijken naar de bufferparkeerplaats op de Oranjeheuvel.

Sinds gisteren gelden nieuwe douaneformaliteiten voor goederenvervoer tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, maar het bleef rustig in de terminal van Hoek van Holland. 

Wel is het te vroeg om conclusies te trekken, waarschuwen Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam. Vanaf maandag zal moeten gaan blijken wat de echte impact van de brexit gaat zijn op de haven, en op de goederen- en verkeersstromen rondom de ferryterminals.

Er waren op nieuwjaarsdag minder afvaarten dan op een normale vrijdag. En ook dit weekend wijkt af van het reguliere afvaartschema. Daarnaast zijn in de aanloop naar 1 januari grotere voorraden aangelegd in het VK, Daardoor ontstond de afgelopen weken al meer goederenvervoer tussen Hoek van Holland en Harwich.

Chauffeurs die hun papieren niet in orde hebben, kunnen in de tussentijd gebruik maken van de bufferparkeerplaats op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland. Zo blijft het rustig op de wegen rondom de terminal. Ook staan in Hoek van Holland verkeersregelaars opgesteld. 

Laat je reactie achter