advertentie KBITE

Facebook Dierennoodhulp West Nederland

Nog geen nieuw onderkomen voor Dierennoodhulp West Nederland

Dierennoodhulp West Nederland is nog altijd op zoek naar een nieuw onderkomen.

De stichting heeft nu een onderkomen aan de Korte Kruisweg in Maasdijk, maar dat is inmiddels te klein.  "We groeien uit ons jasje. We zijn begonnen met één auto, we hebben er nu vier", weet secretaris Kees Zeeman. De organisatie staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor een groot gedeelte van de regio klaar. Er wordt onder meer uitgerukt voor wilde dieren in nood of het ruimen van dode dieren. Ook is men gespecialiseerd in het vervoer van zeezoogdieren. Zelfs een ritje naar de dierenarts of een hondentrimsalon valt onder het takenpakket.

"We zijn al ongeveer anderhalf jaar bezig om te kijken naar een plekje waar we ons kunnen vestigen", aldus Zeeman in het WOS-programma PlusRadio. Er kwamen wel reacties van andere organisaties om daar bij in te trekken, maar Dierennoodhulp West Nederland wil zich zelfstandig vestigen. "Een plek waar we weer jaren vooruit kunnen." De stichting is specifiek op zoek naar een stuk grond waar een eigen gebouw kan worden neergezet.

Er zijn wel mogelijke locaties langsgekomen, "maar die hebben dan toch weer een andere bestemming en soms pas je niet binnen het gebied. Dan is het niet geschikt om een dierenambulance neer te zetten." De stichting wil zich het liefst vestigen in Vlaardingen of Maassluis, locaties die centraal in het verzorgingsgebied liggen. 

Beluister het hele gesprek:

Laat je reactie achter