advertentie Boekestijn

WOS

Nog steeds geen geluidsscherm bij de Leeweg

Tweeënhalf jaar geleden kregen de bewoners van de Leeweg te horen, dat er een geluidsscherm zou komen langs de Burgemeester Van Doornlaan (N223).

Daarmee zou een besluit uit 2015 worden uitgevoerd. Maar het geluidsscherm staat er nog steeds niet. Reden voor Westland Verstandig om aan de bel te trekken.

Het scherm moet de bewoners van de Leeweg beschermen tegen de geluidsoverlast van de provinciale weg. In 2016 was dat ook al goedgekeurd door de provincie. Het zou een 3 tot 4 meter hoog scherm worden over een afstand van zo'n 230 meter.

De net aangetreden wethouder Snijders beloofde in de raadsvergadering van september 2018 ook met de Leeweg-bewoners te overleggen of er wellicht een deels transparant scherm moest komen. Destijds werden de kosten geraamd op 600.000 euro. Dat kon worden betaald uit een provinciale subsidie voor geluidswerende maatregelen, die de gemeente nog niet helemaal had opgemaakt.
Het scherm zou in het derde kwartaal van 2019 gerealiseerd kunnen zijn, zo was de verwachting.

Volgens Westland Verstandig hebben diverse bewoners in de jaren daarna de gemeente aan het jasje getrokken. Zonder resultaat. Reden voor de fractie om het college nu, meer dan tweeënhalf jaar na het raadsbesluit, te vragen waarom het scherm er nog steeds niet staat.

Laat je reactie achter