advertentie KBITE

WOS

Nu ook vaccinatie voor bewoners verpleeghuizen en gehandicaptenzorg

Vanmorgen is begonnen met het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg.

Intussen zijn op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster de eerste prikken gezet. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kondigde de start van de vaccinatie aan tijdens de persconferentie van een week geleden. Hij brengt deze maandagavond een werkbezoek aan Het Westerhonk.

Colette van Driel, regiodirecteur van Het Westerhonk: "Ik hoop dat de vaccinatie van zorgmedewerkers in de gehandicaptensector nu ook snel van start gaat. Want wij werken met uiterst kwetsbare mensen waarbij we niet altijd anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Daarom ben ik blij voor onze cliënten en kijk ik ernaar uit dat ook mijn collega’s snel gevaccineerd worden en beschermd aan het werk kunnen."

Ook elders in de regio is begonnen met het vaccineren van de bewoners van verzorgingshuizen. Bij de instellingen van Pieter van Foreest gaat het om cliënten met verpleeghuiszorg, die worden onder verantwoordelijkheid van de instellingsarts ingeënt. Voor de vaccinatie moet wel toestemming worden gegeven.

Medewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning kunnen zich sinds vorige week maandag in laten enten tegen het coronavirus. In de regio Haaglanden gebeurt dat bij het ADO-stadion in Den Haag. Inwoners van Rotterdam-Rijnmond kunnen daarvoor naar Rotterdam The Hague Airport. 

Laat je reactie achter