advertentie VEMO Lease top

De veilingklok bij Royal FloraHolland Archieffoto Fred van der Ende

Omzet Royal FloraHolland 2,9 procent gedaald

De jaaromzet van Royal FloraHolland is in 2020 met 2,9 procent gedaald tot 4,6 miljard euro.

Omdat er minder verhandeld werd, schreef de veiling wel rode cijfers. Het verlies is dankzij extra besparingen tot 5,8 miljoen euro beperkt gebleven, waar eerder nog werd gedacht dat het verlies tot 10 miljoen zou kunnen oplopen.

Dit meldt de bloemenveiling in het vandaag verschenen jaarverslag. Er werden vorig jaar 11,4 miljard bloemen en planten verhandeld. Dat is een daling van 7,8 procent ten opzichte van 2019, maar de prijzen lagen 5,3 procent hoger. De lagere productomzet is vooral toe te schrijven aan de vraaguitval in de periode half maart tot half mei. Volgens topman Steven van Schilfgaarde bleven er in de lange geschiedenis van de coöperatie niet eerder van de ene op de andere dag zo veel bloemen en planten onverkocht. "Met vereende krachten hebben we als eerste en bijna enige sector een Noodfonds weten te realiseren. Dit vangnet heeft ervoor gezorgd dat kwekers en kopers vooruit konden blijven kijken."

Royal FloraHolland verwacht ook dit jaar nog last te hebben van de coronacrisis. Wel denkt de coöperatie break-even te kunnen draaien.

Laat je reactie achter