advertentie Boekestijn

On Track aflevering 8: The Worst Example

Muzikanten worden hard getroffen door de coronacrisis. Om regionale artiesten tóch een podium te geven, maakte de WOS de 8-delige serie On Track.

In de laatste aflevering zijn we bij alternatieve Westlandse rockband The Worst Example. Die bestaat uit zanger Tim (20), bassist Jim (22) en gitarist Jeff (28). Deze mannen stonden regelmatig op festivals in de regio en schrijven eigen liedjes over diverse onderwerpen: van het vergeten van je wachtwoord tot ergernissen over regen. Door de coronamaatregelen mogen ze nu, net als alle andere muzikanten, niet optreden en dat valt niet mee. Gelukkig voor hen is hun oefenruimte in Naaldwijk inmiddels weer open. Jim: "Als ik hier binnenloop, is het eerste wat ik denk: we mogen straks weer live spelen! Wanneer ik m’n gitaar hier inplug, heb ik gelijk het idee 'we mogen weer', dat is wel heel fijn."

Naast het feit dat ze nog niet op mogen treden, hebben de mannen nog een andere uitdaging: het vinden van een nieuwe drummer. Tim: "Onze voormalig drummer is vorig jaar in november uit de band gestapt vanwege andere prioriteiten. Hij had het bijvoorbeeld erg druk met school en doordat we toch niet op konden treden, had hij er niet zoveel zin meer in."

Naam
Opvallend aan de band is de naam: The Worst Example. Waarom ze die hebben gekozen? “Het gaat ons niet om de muziek, maar om de mix van verschillende culturen en seksualiteiten binnen onze band. Op papier zijn we een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten die niet bij elkaar zouden moeten passen, maar toch lukt het ons om samen muziek te maken. Die verschillende achtergronden zorgen overigens wel voor inspiratie, omdat we allemaal een verhaal hebben om te vertellen."

Ben je benieuwd naar The Worst Example en hun rockversie van Careless Whisper van George Michael? Check dan de laatste aflevering van On Track hierboven.

Jongerenredactie
'On Track' wordt gemaakt door de WOS-jongerenredactie. Deze is in maart 2020 opgericht en heeft als doel jongeren meer te betrekken bij lokaal nieuws en de lokale cultuur. Dat doet ze door nieuwsitems te produceren vanuit het perspectief van jongeren en programma's te maken die aansluiten bij de doelgroep.

Laat je reactie achter