advertentie VEMO Lease top

De locatie waar de overgang moet komen. WOS

Ongelijkvloerse kruising Strandweg Hoek van Holland niet uitgesloten

Het is in de toekomst mogelijk om een ongelijkvloerse kruising te realiseren bij de Strandweg in Hoek van Holland.

Het gaat om de mogelijkheid voor een tunnel onder het spoor of een brug over de metrolijn. Dat liet wethouder Arjan van Gils vanavond weten tijdens een commissievergadering van de Rotterdamse gemeenteraad. Dat betekent niet dat dit meteen gaat gebeuren. Het is volgens Van Gils iets voor de toekomst als er geld voor gereserveerd is en als er netjes een procedure kan worden doorlopen.

De wethouder erkent overigens ook dat een ongelijkvloerse kruising eigenlijk wel de beste oplossing zou zijn. Iets wat omwonenden van de Strandweg al jaren roepen. Maar gezien het feit dat zoiets een flinke vertraging en stijgende kosten voor het project oplevert, wil hij daar op dit moment niet aan. Wel verzekert hij: "We doen geen concessies aan de veiligheid."

Raadslid Steven Lammering (PvdA) stelde nog voor dat er wellicht op het laatste stuk van de Hoekse Lijn langzamer gereden zou kunnen worden. Maar volgens Van Gils kan dat ook juist voor problemen zorgen, omdat op piekmomenten in de zomer, de overgang ook langer in gebruik is door de metro, waardoor het overige verkeer langer moet wachten. Ook een eerder besproken sensorsysteem zou niet werken en wordt dus niet aangelegd.

Er werd ook ingesproken door drie Hoekenezen, onder wie door gebiedscommissielid Peter Stok en Caroline Pieterse, die ook lid is van de gebiedscommissie, maar daar nu stond als bewoonster van de Strandweg. Ze stelde dat veiligheid in Rotterdam niet op nummer 1 staat. Peter Stok stelde dat er veel te weinig geluisterd wordt naar de Hoekenezen. Maar met hun woorden werd weinig gedaan.

Planning
Raadslid Jeroen Postma (GroenLinks) wilde ook wel eens weten wat de wethouder kon zeggen over de planning voor de verlenging van de metrolijn. De ingebruikname staat gepland voor de zomer van 2022. Van Gils gaat er vooralsnog vanuit dat dit gehaald wordt.

Laat je reactie achter