advertentie KBITE

Van links naar rechts: Robert van Asten, Carina Oosterwijk en Rosetta Leiendecker. ROC Mondriaan

Ook een Direct Duidelijk-prijs voor 's-Gravenzandse Carina

Carina Oosterwijk uit 's-Gravenzande heeft een Direct Duidelijk-prijs ontvangen uit handen van de Haagse wethouder Robert van Asten.

Samen met de Haagse Rosetta Leiendecker kreeg Oosterwijk (55) deze prijs omdat zij een van de helpsters is geweest bij het opschrijven van de coronaregels in begrijpelijke taal. Oosterwijk, die in het dagelijks leven in de thuiszorg werkt, is cursist bij ROC Mondriaan en heeft daar onder meer de cursus voor taalambassadeur gevolgd.
Het Team 'Direct Duidelijk' van de gemeente Den Haag won onlangs de landelijke prijs Direct Duidelijke Coronacommunicatie 2020. De prijs voor duidelijke taal wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente die de meest heldere overheidstaal gebruikte.

Oosterwijk heeft laatst nog een brief van een Westlandse huisarts over gevolgen van corona bekeken waarin saturatie het moeilijke woord was. "Waarom gebruiken ze niet gewoon het woord zuurstof? Dat betekent toch hetzelfde! Ik vind de brieven die ik thuis krijg heel vaak moeilijk te begrijpen. Ik ben blij dat ik kan helpen om het makkelijker te maken voor iedereen", aldus de 's-Gravenzandse.

Wie als laaggeletterde beter wil leren lezen, schrijven of rekenen, kan terecht op de cursus Taal+ van ROC Mondriaan. In Westland worden de cursussen gegeven in het World Horti Center in Naaldwijk. Taallessen voor Nederlandstalige Westlanders zijn er in Taalhuis Naaldwijk en Taalhuis Poeldijk.

Carina vertelt hoe blij ze is met de prijs:

Laat je reactie achter