advertentie Boekestijn

Zo wordt een uitwasbaar mondkapje gemaakt. Omroep West

Ook gratis mondkapjes voor minima in Maassluis en Midden-Delfland

Niet alleen in Westland, ook in Maassluis en Midden-Delfland komen er mondkapjes beschikbaar voor inwoners die wat minder bedeeld zijn.

In Maassluis vroeg de PvdA gisteravond tijdens de begrotingsvergadering om gratis uitwasbare mondkapjes. De partij kreeg een toezegging van burgemeester Edo Haan die wil praten met partijen als de lokale voedselbank en het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts over het mogelijk maken van de mondmaskers.

In Midden-Delfland is het geen gemeentelijk initiatief. Daar neemt de lokale CDA-fractie zelf het voortouw. De partij heeft zelf uitwasbare kapjes ingekocht en rijkt deze vandaag uit aan Stichting Welzijn Midden-Delfland, die de mondkapjes vervolgens kan gaan uitdelen onder minima.

Het gebruik van mondkapjes worden al een tijd lang sterk aangeraden om te dragen in de publieke ruimte. Op sommige plekken, zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, zijn mondkapjes zelfs verplicht. Het idee is dat de mondkapjes de ergste spetters tegenhouden, bij bijvoorbeeld niesen en hoesten, waardoor het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden.

Laat je reactie achter