advertentie VEMO Lease top

Wattenstaafjes Afbeelding van Vesna Harni via Pixabay

Ook 's-Gravenzande krijgt corona-sneltestlocatie

Na de opening van corona-sneltestlocaties in Honselersdijk en Naaldwijk, opent er vrijdag ook een locatie in 's-Gravenzande.

Op het terrein van voetbalclub FC ‘s-Gravenzande wordt een coronatestcentrum ingericht, waarbij je na 20 minuten de uitslag via Whatsapp toegezonden krijgt. Een test op die locatie kost 80 euro exclusief BTW. Net als in de andere Westlandse kernen wordt in 's-Gravenzande gebruikt gemaakt van de Abbott Covid-19 antigeentest. Daarbij krijg je alleen een wattenstaafje in de neus. De test wordt afgenomen door medewerkers, die BIG geregistreerd zijn.

Betrouwbaarheid
Hoewel de test, die door allebei de bedrijven gebruikt wordt, door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als veelbelovend wordt gezien, is het Outbreak Management Team (OMT) nog wel voorzichtig kritisch. Uit een advies van het OMT blijkt dat testen als deze (van het bedrijf Abbott) iets minder nauwkeurig zijndan de PCR-testen die de GGD gebruikt. Vooral als je veel virus bij je draagt, werkt de sneltest goed. Mensen die minder virus bij zich dragen wordt soms niet positief getest.

Laat je reactie achter