advertentie Boekestijn

Ook trekpont blijft aan de ketting

Fietsers en wandelaars kunnen voorlopig geen gebruik maken van de trekpont over de Vlaardingervaart tussen Maasland en Schipluiden.

Het schuitje ligt met een slot vast aan de wal, omdat (opnieuw) de kans bestaat dat in coronatijd te veel mensen ervan gebruik maken.

Bij de eerste coronagolf begin vorig jaar zijn rondom de trekpont posters opgehangen met het advies om anderhalve meter afstand te bewaren. Maar lang niet iedereen hield zich daar aan. "Helaas kwam er (en terecht) een flinke klachtenstroom op gang van omwonenden, recreanten en vissers dat de gebruikers soms met meer dan 10 man op de trekpont stonden. Na meermaals waarschuwen hebben wij besloten de pont af te sluiten", legt boswachter Lisa van Wassenaar uit. 

Later in het jaar is nog gekeken of versoepeling mogelijk was. Dat was niet het geval, omdat er toezicht moet zijn en ook faciliteiten om handen te ontsmetten. "Dat is niet rendabel", aldus Van Wassenaar. Toch blijft ze alert op eventuele versoepelingen, "omdat wij het belang van de trekschuit inzien."

Een paar weken geleden werd bekend dat veerpont De Kwakel verderop in de Duifpolder aan de kade blijft. Er zijn vrijwilligers nodig om deze pont te bedienen, maar die mogen in coronatijd niet ingezet worden voor publieke taken. 

Laat je reactie achter