advertentie VEMO Lease top

Archief WOS

Ook wielerronde Maasdijk geannuleerd

De wielerronde van Maasdijk wordt dit jaar niet verreden.

De organisatie heeft gisteravond de knoop doorgehakt. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, is het volgens het wielercomité begin juli nog onmogelijk de wedstrijd te organiseren zoals zij dat voor ogen heeft. De wielerronde van Maasdijk stond gepland voor woensdag 7 juli.

"We gaan Maasdijk niet hermetisch afsluiten of de inwoners van Maasdijk dwingen om met een mondkapje op langs de kant te gaan staan op ons korte, spektakel garanderende, parcours", zegt comitélid Jaap Vreugdenhil. "We hebben ook niet overwogen de ronde in de polder te organiseren. Daar zouden we best een rondje kunnen maken zonder publiek, maar dit ademt dan totaal geen sfeer. Daar passen we voor."

Andere criteriums

Het aantal wedstrijden op de Westlandse wielerkalender neemt steeds verder af. Gisteren werd bekend dat ook de Profronde Westland, waar normaal tal van Tourrenners aan de start staan, op 22 juli niet doorgaat. De Ronde van 's-Gravenzande was al afgelast en over de wielerdag van Monster bestaat nog grote onzekerheid, omdat er geen organiserend comité is.

De Ronde van Honselersdijk wordt op donderdag 1 juli wel verreden, maar niet op en rond de Dijkstraat. De organisatie heeft besloten uit te wijken naar het terrein van wielerclub Westland Wil Vooruit in de Wollebrand.

Op 18 juli staat verder nog de Wielerronde van Poeldijk gepland. De wedstrijden in Kwintsheul, De Lier en Naaldwijk staan op het programma voor de tweede helft van augustus. De verwachting is dat er tegen die tijd meer mogelijk is.

Laat je reactie achter