advertentie Boekestijn

Google Streetview

Oplossing voor kade Heldringstraat 'moet niet veel langer duren'

Er is nog steeds geen overeenstemming over een oplossing voor de kademuur aan de Heldringstaat in Maassluis.

Dat heeft wethouder Fred Voskamp laten weten op vragen van de WOS. De kademuur is er al jaren zeer slecht aan toe en er moet eigenlijk een nieuwe komen. De gemeente vindt dat bouwgrondstofbedrijf Van Nieuwpoort daaraan moet meebetalen omdat ze veel gebruik maakt van de kade, maar het bedrijf en de gemeente worden het maar niet eens over de verdeling van de kosten.

Het gaat dan ook niet over een 'lullig' bedrag. Een nieuwe kademuur kost tenminste 1,4 miljoen euro, zo werd in 2015 al duidelijk. Op die manier deze er naar verwachting weer zo'n honderd jaar tegenaan. De huidige muur kan ook worden opgeknapt, wat ruim een ton moet kosten, maar dan zou de muur nog geen 25 jaar meegaan.

Van Nieuwpoort heeft een grote kraan op de kade staan en gebruikt de kade om zand te laden en te lossen. Daarom vindt de gemeente dat het bedrijf moet meebetalen. Juristen buigen zich al tijden over de zaak, maar een oplossing is nog steeds niet aan de orde. Volgens wethouder Voskamp moet het echter niet veel langer meer gaan duren.

Dat de staat van de kademuur zo slecht is, werd pas duidelijk toen men in 2015 bezig was om het ruim 90 jaar oude bouwwerk te verstevigen. Het was destijds een onaangename verrassing voor zowel de gemeente als de aannemer. Uiteindelijk moesten de werkzaamheden stilgelegd worden. Daarna is de bovenkant van de kade weer dichtgegooid.

Laat je reactie achter