advertentie KBITE

'Watercowboys' in De Lier. Twitter - wijkagent Schipluiden

Opnieuw 'watercowboys' vastgelegd: 'dit gaat naar de politie!'

Een voorbijganger heeft onlangs opnieuw veel te hard varende bootjes op beeld vastgelegd. De filmer is er helemaal klaar mee.

De beelden zijn gemaakt op de Vlaardingsekade, een paar honderd meter voor de trambrug van Schipluiden. "Dit gaat naar de politie!", roept de filmer richting de voorbijvarende jongeren. In plaats van te remmen, geven zij juist extra gas.

Ook de wijkagent van Schipluiden deelde gisteren een aantal foto's van scheurende 'watercowboys', ter hoogte van evenementenlocatie De Tuinderij in De Lier. "Dit is levensgevaarlijk en door de golfslag gaat de kant kapot", schrijft de agent in zijn bericht. Hij roept mensen op die de jongeren herkennen, zich te melden. "Dan gaan wij met de ouders praten."

Initiatiefgroep
Hardvarende bootjes zijn geen onbekend fenomeen deze zomer in Westland in Midden-Delfland. De initiatiefgroep 'Stopoverlastvaarten Midden-Delfland' wil dat de overheid actie onderneemt. Je mag namelijk maar 6 kilometer per uur over het water varen. "Er varen ook boten tussen die zoveel herrie maken, muziek en obscene dingen, staan te piesen over boord. En ze schelden mensen uit die er wat van zeggen. Dat is gewoon heel ergerlijk", vertelde de initiatiefgroep eerder bij de WOS.

De politie kondigde gisteren nog aan, dat komend weekend extra streng gecontroleerd wordt op overlastgevende boten. Ook wordt gecheckt of mensen uit verschillende huishoudens zich wel aan de anderhalve meter afstand houden. 

Laat je reactie achter