advertentie Greve

Politie

Opnieuw zes jaar cel geëist tegen verdachten crystal methlab Wateringen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag zes jaar cel geëist tegen twee mannen die betrokken zouden zijn bij een crystal methlaboratorium in Wateringen.

Justitie vermoedt dat er in het pand aan de Schipluidenseweg, op bedrijventerrein Zwethove, ruim 840 kilo van de drugs is gemaakt, in februari vorig jaar. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Op 26 februari 2019 viel een arrestatieteam het pand binnen. Op de begane grond werd een ontmanteld xtc-lab gevonden. Alles zat onder de poeder en er lagen overal pillen, volgens de officier van justitie: "Ze zaten zelfs in de stofzuiger". Boven stuitte de politie op een werkend crystal methlaboratorium.

In het pand werden zes mensen aangehouden. Drie Mexicaanse verdachten kregen in mei zes jaar cel. Twee verdachten staan donderdag terecht. Een derde is afwezig omdat zijn advocaat ziek is.

Productie drugs

Volgens het OM heeft de 38-jarige Yoel H. uit de Dominicaanse Republiek meegewerkt aan het produceren van de drugs. De tweede verdachte, de 28-jarige Soufiane B. uit Rotterdam had volgens justitie een coördinerende rol. Zo bracht hij de vijf andere verdachten iedere ochtend naar de loods en haalde hij ze 's avond weer op. Ook deed hij boodschappen voor het lab.

B. ontkent dat hij een leidende rol had in de organisatie. Naar eigen zeggen hoorde hij pas na zijn aanhouding van het drugslab. De poeder in de loods was hem nooit opgevallen. Sinds zijn aanhouding is hij 'doodsbang', verklaarde hij. Dat is de ook de reden dat hij de naam van zijn opdrachtgever niet heeft willen noemen.

'Ik ben gebruikt'

H. geeft toe dat hij in het laboratorium werkte. Hij was vanuit Spanje naar Nederland gereisd om te gaan werken. De verdachte voelt zich gebruikt. "Mijn rol was vervangbaar, als ik het niet had gedaan dan had een ander het gedaan. Ik was op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats."

De rechtbank doet op 27 oktober uitspraak.

Verslaggever Sander Knura vertelt meer over de strafeis bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter