advertentie VEMO Lease top

Oppositie wil hoorzitting over Recreatieoord uitstellen

De oppositiepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad wil de hoorzitting die volgende week gepland staat over het Recreatieoord Hoek van Holland uitstellen tot ten minste in februari.

Het stadsbestuur wil het Recreatieoord van de hand doen, omdat ze het niet als een kerntaak van de gemeente ziet en omdat het geld kost. Wethouder Bas Kurvers heeft aangegeven dat de verkoop eigenlijk een collegebevoegdheid is, maar dat burgemeester en wethouders juist de raad hierbij willen betrekken om de verkoop zorgvuldig te laten verlopen.

Tijdens een hoorzitting op dinsdag 12 januari kunnen verschillende betrokkenen hun zienswijze op de voorgenomen verkoop delen. De gehele oppositie noemt het geen goed plan om die hoorzitting op dat moment te houden.

"Allereerst valt op te merken dat deze hoorzitting tijdens een avondsessie ingepland staat", schrijven de partijen in een brief aan de raadscommissie de over de behandeling gaat. De fracties verwachten een groot aantal aanmeldingen, waardoor de de hoorzitting veel tijd in beslag zal nemen. "Dit aantal insprekers tijdens een avondsessie behandelen, is gewoonweg onmogelijk." Daarnaast vinden de partijen een hoorzitting met zoveel mensen onverantwoord gezien de coronamaatregelen die nu van kracht zijn.

Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam vertelt waarom zijn partij de zitting uit wil stellen

Laat je reactie achter