advertentie TipTop

Signbiblio

Oppositie wil openbare toiletten in Midden-Delfland

De vier oppositiepartijen in Midden-Delfland willen in alle kernen een openbaar toegankelijk toilet.

Daarvoor dienden de PvdA, ChristenUnie, D66 en Mijn Partij vanavond een motie in. Ze pleiten voor toiletten die 24 uur per dag toegankelijk en rolstoelvriendelijk zijn.

Mensen met blaas- of darmproblemen kunnen nu slechts in beperkte mate bij hoge nood hun behoefte doen. De coronacrisis heeft de noodzaak voor openbare toiletten nog eens extra duidelijk gemaakt, vindt PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage: "Zolang de horeca nog open was, waren er nog mogelijkheden, al was dat ook maar beperkt. Maar sinds het sluiten van de horeca zijn die mogelijkheden vervallen en zijn alleen de Hofstede, de Dorpshoeve, het gemeentehuis en de Hoornbloem als openbare locaties overgebleven. En laten die allemaal maar beperkt open zijn."

De vier fracties roepen het college van B en W dan ook op om te onderzoeken of het mogelijk is om in elke kern een openbaar toilet te plaatsen. Ook willen ze dat de zogenoemde Hoge Nood-app wordt gepromoot bij ondernemers en instanties, zodat die zich erbij kunnen aansluiten. In deze app is direct te zien waar het dichtstbijzijnde toilet zich bevindt.

Morgen wordt duidelijk of de motie het haalt (vanwege de coronamaatregelen is de raadsvergadering waarin de begroting wordt besproken verdeeld over twee dagen.

Verslaggeefster Juliët Spierenburg vertelt meer over de plannen bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter