advertentie Boekestijn

Ton van Anraad (PvdA) van de Hoekse gebiedscommissie. WOS

Oproep tot behoud Fast Ferry: 'Ga om tafel zitten'

Als het aan het Hoekse gebiedscommissielid Ton van Anraad ligt, gaat wethouder Judith Bokhove nog eenmaal met betrokkenen in gesprek om de Fast Ferry te behouden.

De veerboot tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte blijft vanaf januari aan de ketting liggen, omdat er geen exploitant is gevonden om de dienst van vervoerder RET over te nemen. "Zo kortzichtig, zo dom", briest Van Anraad.

Zondag werd bekend dat de vaarverbinding voor voetgangers en fietsers ophoudt te bestaan. De gemeente Rotterdam was sinds 2019 bezig om een nieuwe exploitant te vinden voor de Fast Ferry. Twee openbare aanbestedingen hebben volgens wethouder Bokhove niets opgeleverd.

Ook een inbesteding, waarbij de RET een uitgeklede verbinding zou blijven aanbieden, was geen optie, onder meer omdat vervoer over land tussen Hoek van Holland en Transferium Maasvlakte bijna de helft goedkoper zou zijn. Het Rotterdamse vervoersbedrijf zegt niet de kans te hebben gehad het personeel in te lichten.

Werkgelegenheid

De gebiedscommissie van Hoek van Holland presenteerde vorig jaar zomer vol enthousiasme een plan. Het idee was om het Havenbedrijf in het dorp te laten vertellen over de banen die voor het oprapen liggen op de Maasvlakte, en daarom de Fast Ferry extra te laten varen tussen Hoek van Holland en de overkant. Het mag niet zo zijn.

Van Anraad hoopt nog op een wonder. Hij doet een oproep aan de verantwoordelijk wethouder: "Ga met mensen om tafel zitten en kijk of het Havenbedrijf iets kan betekenen. Doe alstublieft een paar stappen."

Laat je reactie achter