advertentie VEMO Lease top

Feesten in de voortuin Kyra Moor

Oranjeverenigingen zijn creatief op Woningsdag

Geen Koningsdag dit jaar op 27 april, maar Woningsdag.

Vanwege de coronacrisis zijn alle buitenactiviteiten afgelast, maar dat wil niet zeggen dat we de verjaardag van de koning niet kunnen vieren. In Kwintsheul en Schipluiden is een speciaal woningsdagprogramma gemaakt.

Schipluiden trapt dit jaar af met het Wilhelmus. Ook staart er in de Kievithof een stukje taart klaar die buurtbewoners af mogen halen en in hun eigen voortuin op kunnen eten. Koningsdag zou in het teken staan van 75 jaar bevrijding. "Er kwamen mensen naar voren die op een andere manier invulling wilden geven aan deze dag en dat hebben we gedaan", vertelt Gaia van Geene, voorzitter van de Oranjevereniging.

"Die verhalen en gedichten willen we gaan bundelen en mogelijk overhandigen aan de koning."

• Gaia van Geene

"Zo hebben we een verhalen wedstrijd over de bevrijding. Die verhalen en gedichten willen we gaan bundelen en mogelijk overhandigen aan de koning." Ook de jaarlijkse taartenbakwedstrijd kan gewoon doorgaan. "Alleen gaat het nu om de mooiste taart, ik heb er bijvoorbeeld ook al een gezien gemaakt van Lego. Verder is er een ontwerpwedstrijd voor een jurk voor koningin Maxima." De winnaars worden op 5 mei bekend gemaakt.

Ook in Kwintsheul gaat deze dag niet ongemerkt voorbij. Zo is er een virtuele kinderdisco en een online Heulse pubquiz. "En we hebben een voortuinchallenge in het leven geroepen", vertelt Renate van der Knaap van de Oranjevereniging. "Die hadden we vroeger ook al, maar het animo was niet zo groot meer."

"Het doel ervan is je voortuin of gevel zo mooi mogelijk versieren", legt Jolanda Nederpelt van de Oranjevereniging uit. "Zo zit ik nu in een mooie voortuin naast een Willem-Alexander en Maxima pop. Om 15.00 uur maken we een rondje en reiken we een medaille uit aan de mooiste tuin."

Laat je reactie achter