advertentie ALS Westland

WOS

Overlast hangjongeren bij seniorenflat de Fuut verergert: 'Ik wil verhuizen'

Bewoners van de seniorenflat De Fuut in Honselersdijk zijn de overlast van een groep jongeren beu.

De bewoners van het complex worden al ruim twee jaar geteisterd door de overlast van de hangjongeren. Het groepje verzamelt zich voornamelijk in het trappenhuis. "Ik wil verhuizen. Ik ben het echt zat", vertelt flatbewoner Jan van Dijk. "Ze bedreigen iedereen. Ze doen ook aan drugshandel. Een ex-bewoner is een soort 'godfather' van die groep."

De afgelopen weken is de overlast in en rondom de Honselse flat flink toegenomen. "Ze hebben het kunstwerk voor de flat met een vuurwerkbom kapot gemaakt", vertelt Van Dijk. "Gisteravond was er ook nog vuurwerk."

Een bewoner heeft vorige week de politie ingeschakeld, omdat zij zich niet meer veilig voelde. De vrouw in kwestie is te angstig om haar verhaal voor de camera te doen. "Ze durfde niet naar binnen te komen. Ze is onder begeleiding van de politie naar boven gebracht", legt Van Dijk uit. 

Een ex-bewoner is een soort 'godfather' van die groep.

• Flatbewoner Jan van Dijk

Volgens Van Dijk doet woningcorporatie Vestia te weinig om de overlast tegen te gaan. Hij vindt dat er streng gehandhaafd moet worden. "Er moet meer toezicht komen van de politie, zodat wij ons weer veilig voelen. Er moeten camera's komen in de galerijen."

Vestia laat in een schriftelijk reactie weten de situatie zeer te betreuren. De woningcorporatie gaat naar aanleiding van deze berichtgeving in gesprek met de bewoningscommissie van de Fuut. Zij vragen de bewoners ook om overlast te melden, zodat zij - samen met de politie - aan een oplossing kunnen werken.

Aanvulling dinsdagavond
Enkele fracties in de gemeenteraad van Westland willen de overlast met burgemeester Arends bespreken. GBW en LPF hebben deze dinsdagavond vragen ingediend voor de vergadering van de raadscommissie Bestuur volgende week donderdag.

                                                                              

Laat je reactie achter