advertentie Westland Infra top

WOS

Personeelsproblemen horeca door besmettingen: 'Ik verbied mijn personeel niks'

Het aantal nieuwe coronagevallen loopt steeds verder op. Voor het eerst in bijna zeven maanden zijn in 24 uur tijd meer dan 11.000 positieve tests geregistreerd.

De besmettingen zorgen bij steeds meer bedrijven voor personeelsproblemen. Brasserie Mirell in Naaldwijk is zelfs een paar dagen gesloten. "Wij hadden een paar positief geteste personeelsleden. Toen hebben we uit voorzorg gezegd, dan maar even dicht", zegt eigenaar Aad Franke bij mediapartner Omroep West.

De stoelen staan binnen op de tafels, het terras is leeg en op de deur van de Westlandse brasserie hangt een brief aan de gasten. 'De periode dat we gesloten zijn gaan we gebruiken om het complete team te testen', staat er te lezen. 'We vinden het zeer vervelend om dit te moeten doen, maar alles voor de gezondheid van ons team en onze gasten.'

Veel horecapersoneel is jong en houdt wel van een feestje, maar Aad Franke van Mirell verbiedt zijn personeel niks. "Ik zei wel tegen ze: ik hoop dat jullie een beetje verstandig zijn en niet ergens naar binnen gaan zonder test of met zo'n valse QR-code. Maar ik heb alle vertrouwen in mijn personeel." De zaak van Franke gaat vandaag weer open. "Het wordt een pittige dag. We zijn nog niet helemaal compleet. Maar zaterdag dan zijn we zeker weer op oorlogssterkte."

Laat je reactie achter