advertentie VEMO Lease top

WOS

Petitie Hofboerderij aan B en W van Westland aangeboden

Een petitie om te voorkomen dat 'de Hofboerderij' in Wateringen in de verkoop wordt gedaan, is 344 keer ondertekend. Vandaag is deze (digitaal) aangeboden aan B en W van Westland.

De petitie is begin augustus gestart door het Wateringse GBW-raadslid André van den Berg. Hij stelt: "Sinds 2014 zien meerdere toekomstplannen voor de Hofboerderij het licht. Tot nu toe blijft het echter nog steeds onzeker wat er gaat gebeuren.” Hij wijst er op dat er zelfs hardop is gefilosofeerd over een eventuele verkoop van de Hofboerderij.

Medio juli dit jaar liet cultuurwethouder Piet Vreugdenhil de gemeenteraad in een memo weten, dat er met kinderopvang ZON gesprekken zijn gevoerd over het beheer en de exploitatie van het monumentale pand. Hij voegde daar nog aan toe: "Dit gezegd hebbende, heeft de gemeente op dit moment geen concrete plannen tot verkoop."

Maar Van den Berg is er niet gerust op. "GemeenteBelang Westland vindt dat er in Westland heel weinig cultureel erfgoed is zoals de Hofboerderij. Op het weinige dat er is, moeten we extra zuinig zijn", verklaart hij het starten van de petitie.

Hij noemt  het aantal ondertekenaars een grote verrassing. "Tweehonderd, tweehonderdvijftig op-z’n-hoogst hadden we er verwacht, maar het blijft maar oplopen, nu nog steeds druppelen er formulieren binnen", aldus het raadslid. 

Laat je reactie achter