advertentie Schoon Westland top

WOS

Petitie voor veiligere Dijkshoornseweg overhandigd

Wethouder Frank ten Have heeft gistermiddag in Den Hoorn een petitie voor een veiligere Dijkshoornseweg in ontvangst genomen.

Ongeveer 200 inwoners van Den Hoorn maken zich zorgen, omdat er op de weg vaak te hard wordt gereden. "Mijn persoonlijke trigger was toen mijn kat hier werd aangereden door iemand die wat snel reed", zegt initiatiefnemer Tim van den Eijk. "Toen is het me gaan opvallen dat iedereen hier hardrijdt. En als je mensen er op aanspreekt, dan weten ze vaak niet eens dat je hier maar 30 mag rijden."

Ook ChristenUnie-raadslid Roy Ringeling kaartte de situatie aan bij het college van Midden-Delfland. Naar aanleiding daarvan zegden burgemeester en wethouders toe dat er een oplossing komt voor het weggedeelte tussen de Achterdijkshoorn en de Beresteyn, bijvoorbeeld in de vorm van een wegversmalling tot één rijbaan, waarbij de fietsstroken doorgaan.
De weg helemaal aanpakken gaat pas gebeuren bij groot onderhoud, maar dat staat de komende jaren nog niet gepland. Wel wordt binnenkort weer een snelheidsmeter geplaatst, zodat automobilisten gewezen worden op hun snelheid.

Laat je reactie achter