advertentie KBITE

Een impressie van de bloemenbeer voor de ingang van het Reinier de Graaf Gasthuis. Adriënne Rombout

Plan: enorme bloemenbeer bij ziekenhuis Delft, en dat 5 jaar lang

Als het aan kunstenares Adriënne Rombout uit Naaldwijk ligt, komt er voor het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft een reusachtige beer van bloemen te zitten.

De bloemenbeer is inmiddels het handelsmerk van Adriënne geworden. Na exemplaren bij het Erasmus MC in Rotterdam, verpleeghuis de Bieslandhof in Delft en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, staat nu het Reinier de Graaf Gasthuis op het lijstje van Rombout. Maar deze beer gaat er nóg groter en opvallender uitzien dan zijn broertjes. 

Met de compassieberen wil de kunstenares patiënten in de ziekenhuizen, bewoners van verpleeghuizen en het zorgpersoneel een hart onder de riem steken in deze gekke tijden. "De beer is geïnspireerd op de tomeloze en risicovolle inzet in de strijd tegen het coronavirus van onze zorgverleners in de gezondheidszorg, en in het bijzonder die van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft", laat Rombout weten.

Adriënne Rombout over de compassiebeer op WOS Radio:

"Kunnen wij deze coronacrisis transformeren van een negatieve situatie, naar een ondersteunende situatie?", vraagt ze hardop af. "Een beer als vertederend beeld dat mensen doet denken aan de troost die kinderen daaruit halen, en sinds de corona-uitbraak massaal achter de ramen van de Nederlandse huishoudens staan."

Oproep
De vergunningaanvraag is inmiddels de deur uit en Adriënne Rombout heeft al een bouwkundig team klaarstaan. "We wachten nog op de vergunning, maar dat lijkt vooral om een formaliteit te gaan. Meerdere medewerkers van de gemeente Delft zijn betrokken en hebben zich vanaf het begin af aan ingezet om de vergunningaanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen", aldus de kunstenares. Wie mee wil werken, bijvoorbeeld door het leveren van plantjes, kan met Rombout contact opnemen (www.artworkswell.nl/compassiebeer)

De wens is om de beer medio juli op te bouwen, waarna ie 5 jaar blijft staan.

Bekijk hieronder de reportage die wij eerder maakten van de bloemenbeer bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. 

Laat je reactie achter