advertentie VEMO Lease top

Piet Voskamp van het Lierse Oranje Comité. WOS

Plan: zomermarkten in 's-Gravenzande en Naaldwijk, Maasdijk houdt het spannend

Het coronavirus dwingt tot extreem afslanken van de traditionele zomerfeesten in onze regio. Toch is dat de grootste kernen in Westland gelukt.

Morgen zou de feestweek van 's-Gravenzande beginnen met een wielerronde en muziek op de pleinen, maar dat zit er dit jaar niet in. Om de inwoners toch tegemoet te komen, ligt er een plan voor zomermarkten. Vanaf zaterdag 25 juli wordt het centrum van 's-Gravenzande omgedoopt in zomerse sferen. Iedere zaterdag in de vakantie staat er een ander land centraal. Een en ander wordt opgevrolijkt met vlaggetjes. Echter, alles staat of valt met toestemming van de gemeente Westland. Daar volgt zeer binnenkort uitsluitsel over.

Normaal gesproken staan op de Westland Reünie 130 kramen, straks zijn dat er maximaal 70.

• Rein Wiendels van het zomerfeest in Naaldwijk

Een dergelijk plan heeft ook BIZ Naaldwijk Winkelrijk, de ondernemersvereniging van het Naaldwijkse centrum. "De zomermarkt is uitsluitend bestemd voor Naaldwijkse ondernemers, om het coronavirus enigszins te compenseren", legt BIZ-voorzitter Rein Wiendels uit. "Normaal gesproken staan op de Westland Reünie 130 kramen, straks zijn dat er maximaal 70; alles op een coronaveilige manier." Vanaf donderdag 27 augustus zou het vier dagen feest moeten zijn in het dorp. Het verruimde terras op het Wilhelminaplein blijft ook staan, maar: vol is vol.

Spanning
De kern Maasdijk houdt het nog even spannend. Daar staat  - net als in 's-Gravenzande - op zaterdag 25 juli iets te gebeuren. "Alle informatie volgt volgende week in het programmaboekje dat inwoners van Maasdijk op de mat krijgen", aldus organisator Danny de Zeeuw. Televisieprogramma Zomaar Zomer van de WOS is er in ieder geval bij.

De Lier heeft eerder al een voorstel bij de gemeente ingediend en dat is ook goedgekeurd. Zo wil men het complex van korfbalclub Valto omtoveren tot een groot terras, goed voor zeshonderd bezoekers. Verder is er een fietstocht, T-shirt tekenen, kanovaren en zijn er wandeltochten. En... mogelijk toch een kermis. Op de ijsbaan aan de Veilingweg, naast de tijdelijke sportschooltent. "Daar vindt ticketverkoop plaats. Dat is niet verplicht, maar willen wij toch doen", laat Piet Voskamp van het Oranje Comité weten. "Er vindt dan een gezondheidscheck plaats en wij weten hoeveel mensen er zijn." Volgende week volgt het definitieve programma. De festiviteiten vinden medio augustus plaats. 

Laat je reactie achter