advertentie VEMO Lease top

Impressie Architectenbureau Guido Bakker

Plannen voor hotel op Honderdland

Er zijn plannen om een hotel te vestigen op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk, vlak naast de vestiging van horecaketen McDonald's.

Dat blijkt uit de aanvraag van een omgevingsvergunning die onlangs is ingediend bij de gemeente Westland. Het hotel, F2 Hotel geheten, krijgt onder andere 50 kamers, een receptie, restaurant, fitnessruimte. Er komen ook parkeerplaatsen voor zowel gasten als de twaalf personeelsleden. De kamers voor de gasten worden verdeeld over twee ruimtes: een 'leefruimte' met pantry en een slaapvertrek, waarin ook een toilet aanwezig is. Het hotel wordt verwarmd en gekoeld met behulp van een warmtepomp met opslag in de grond.

Het college van B en W heeft overigens nog geen beslissing genomen over het wel of niet verlenen van de vergunning.

Locatie

Over de locatie is veel te doen geweest. Midden in de zomervakantie van  2018 werd de Westlandse gemeenteraad  bij elkaar geroepen, omdat er plannen waren voor een Polenhotel op die locatie. Dat kon volgens de regels, ook al waren die daarvoor niet bedoeld. De gemeente wilde op deze plek alleen een 'gewoon' hotel toestaan. De regels waren echter zo te interpreteren, dat een 'Polenhotel' ook mogelijk was. Dat werd tijdens die (geheime) raadsvergadering veranderd.

Het betrokken bedrijf, Westbrick, was na instructies van de uitvoeringsorganisatie op Honderdland bezig met een nieuwe aanvraag nadat de oorspronkelijke was ingetrokken. In die tussenperiode werd door de gemeenteraad het besluit genomen om een arbeidsmigrantenhotel onmogelijk te maken. Vlak voordat het raadsbesluit officieel werd gepubliceerd, diende uitzendbureau NL Jobs een aanvraag in voor een arbeidsmigrantenhotel op grond van de toen nog luttele uren bestaande regelgeving. Westbrick voelde zich onrecht aangedaan, omdat de gemeente wist dat deze ontwikkelaar met een nieuwe aanvraag bezig was voor een arbeidsmigrantenhotel. 

Westbrick-International, dat destijds daar een Polenhotel wilde neerzetten, is overigens ook de partij met plannen voor het F2 Hotel. De firma is om een reactie gevraagd.

Verslaggever Stefan van der Meer vertelt meer over het hotel bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter