advertentie KBITE

Beeld van laatste editie in 2018 bij Westlandia-voetbal. Archieffoto

Plannen voor terugkeer Westland Kros

Festival De Westland Kros keert mogelijk in 2021 terug.

Daarvoor bestaan momenteel plannen, zo laat Peter van Rijn van Holland-Rijnland Toerisme Groep desgevraagd weten aan de WOS.

Het muziekfestival beleefde in de zomer van 2018 zijn vierde en tot nu toe laatste editie. Het evenement kende destijds een tegenvallend bezoekersaantal en mede daardoor raakte organisator Experience Express Productions BV in financiële problemen. Het bedrijf werd in oktober van dat jaar failliet verklaard.

Wim van Meegdenburg, die als curator het faillissement van Experience Express Productions behandelt, verkocht niet veel later de handelsnaam 'De Westland Kros', inclusief logo en domeinnaam voor 4.500 euro. In het vorige week gepubliceerde faillissementsverslag werd de naam van de koper bekend gemaakt: Catering Cor Jansen uit Katwijk.

Overgedragen

De handelsnaam is inmiddels overgedragen aan HTG Events, een firma die valt onder dezelfde aandeelhouders, weet Van Rijn, financieel directeur bij Holland-Rijnland Toerisme Groep. "We hebben in 2019 geprobeerd om het evenement weer van de grond te krijgen, maar toen bleek het weekend al vergeven." Voor het afgelopen jaar is opnieuw een aanvraag ingediend. Een woordvoerster van de gemeente Westland bevestigt dat De Westland Kros ook daadwerkelijk op de evenementenkalender is gezet. Door de coronacrisis kon het echter niet doorgaan.

HTG Events gaat in 2021 een nieuwe poging wagen. De bedoeling is dat ook gewerkt wordt met Westlandse partners. 

Afwikkeling faillissement

Ondertussen is het faillissement van Experience Express Productions bijna afgewikkeld. Vorige week bleek dat schuldeisers kunnen fluiten naar hun geld.  Curator Van Meegdenburg koerst op afronding van het faillissement begin augustus.

Laat je reactie achter