advertentie VEMO Lease top

Regio15-FE

Politie lost schoten op auto nadat automobilist inrijdt op agenten

De politie heeft dinsdag meerdere keren geschoten op een personenauto die op agenten inreed.

Dat gebeurde rond 23.00 uur op de Eikenlaan in 's-Gravenzande. De bestuurder had een stopteken gekregen omdat het vermoeden bestond dat hij betrokken was bij een kort daarvoor gepleegde auto-inbraak. De automobilist besloot echter door te rijden. Even later werd de 23-jarige bestuurder uit 's-Gravenzande toch aangehouden, niemand raakte gewond.

Een bewoner aan de Robijn zag dat een man een auto-inbraak pleegde, en belde direct de politie. Na de melding zetten meerdere agenten een deel van de wijk af om te zoeken naar de verdachte. Toen er een personenauto over een rotonde op de Eikenlaan kwam rijden, gaven agenten de bestuurder een stopteken. Maar in plaats van stoppen, reed de auto in op de agenten, die nog net opzij konden springen. Daarna schoten de agenten op de vluchtende auto. Hierbij werd de auto meerdere keren geraakt.

Rond 1.30 uur kon een 23-jarige man worden aangehouden in een woning aan de Brederodelaan. Hij wordt verdacht van het inrijden op de agenten en gevaarlijk rijgedrag en zit voorlopig vast voor verhoor. Verder doet de politie onderzoek naar of de man betrokken was bij de auto-inbraak eerder die avond. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De agenten deden aangifte, net als de eigenaar van de auto waarin werd ingebroken.

Er worden nog getuigen gezocht van het voorval. Specifiek zoekt de politie een vrouw die over de Beukenlaan fietste en bijna door de vluchtende auto werd geraakt.

Laat je reactie achter