advertentie Flora College

District8

Politie maakt einde aan illegaal strandfeest ’s-Gravenzande

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegaal feest op het strand bij 's-Gravenzande.

Zaterdagavond zagen bewoners van de Monsterseweg in  s-Gravenzande al meerdere jongeren met flessen drank richting het strand bij Arendsduin lopen. De harde muziek zorgde voor overlast in de buurt.

Het zou zijn gegaan om enkele honderden feestgangers, van wie er velen vandoor gingen toen de politie verscheen. "Ter plaatse werden niet veel mensen aangetroffen en na een goed gesprek vertrokken de overgebleven personen", aldus de politie.  

De bezoekers vertrokken zonder veel gedoe. Voor zover bekend, heeft niemand een boete gekregen voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Andere incidenten
De politie van bureau Westland had tal van andere akkefietjes afgelopen avond en nacht:
* in 's-Gravenzande was iemand onder invloed op omstanders ingereden, waarna een persoon werd mishandeld en bespuugd. Deze heeft aangifte gedaan en er zijn ook getuigenverklaringen opgenomen;
*  in Honselersdijk was er een ruzie in een woning. Daarbij is iemand aangehouden voor mishandeling. Deze persoon was zwaar onder invloed van alcohol en drugs;
* verdeeld over de avond werden meerdere personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol danwel drugs of allebei tegelijk. Hierbij is van enkele bestuurders het rijbewijs ingenomen;
* er waren minimaal dertig meldingen van geluidsoverlast. Naar aanleiding daarvan kon een overlastgevende boot worden getraceerd. "In eerste instantie werd een bekeuring voor geluidsoverlast uitgereikt", aldus de politie. Later kwamen er weer  meldingen over deze boot binnen. "Hierna werd de geluidsinstallatie in beslag genomen", rapporteren de agenten.

Laat je reactie achter