advertentie VEMO Lease top

WOS

Politiekat doet het goed op sociale media

Het is Social Media Dag en een opvallende aanwezigheid daar, maar nog zonder eigen account is Pepper, de kat van de politie van het bureau in Naaldwijk.

Zij loopt daar al zo'n zeven jaar rond, maar gedraagt zich soms als een kind. Uitgerekend katten en kinderen doen het goed op sociale media. Pepper heeft niet alleen de harten gestolen van de volgers van politie Westland, maar ook van de agenten die wat minder met poezen hebben.

Pien Goppel van politie Westland vertelt dat de kat zeven jaar geleden is komen aanwaaien en voelt zich nu personeel van Pepper, die zich gedraagt als prinses van Westland. "We hebben haar Pepper genoemd, omdat we voorzien zijn van pepperspray", zegt Goppel. Haar collega's zijn blij met de kat, al wilde een enkeling liever een hond. 

Politieagenten die actief zijn op sociale media plaatsen regelmatig een bericht over het reilen en zeilen van de bureaukat, maar een eigen Instagram- of Twitteraccount, zoals Winston de bureaukat uit Rijswijk, heeft Pepper nog niet. "Ik zal het eens neerleggen bij de collega's die erover gaan", zegt Goppel. Dus misschien heeft Pepper straks ook een eigen account op Twitter en/of Instagram. 

Laat je reactie achter