advertentie VEMO Lease top

WOS

Westland krijgt 'digitale agent' tegen cybercrime

Het team op politiebureau Westland krijgt binnenkort een 'digitale agent' die zich richt op de aanpak van cybercrime. Dat zeggen de teamchefs van Bureau Westland in Naaldwijk.

Ook criminelen verplaatsen hun activiteiten steeds meer van de fysieke naar de digitale wereld. Dieven stelen nu bijvoorbeeld geen portemonnee, maar plunderen bankrekeningen als ze hun slachtoffers via valse mails informatie hebben afgetroggeld. Ze lokken kinderen in de val, laten consumenten betalingen doen voor producten die niet worden geleverd, de voorbeelden zijn legio.

Om deze criminaliteit te bestrijden, krijgt bureau Westland daarom vanaf 1 maart een agent met de focus op cybercrime. Officieus is deze agent sinds kort al aan het werk. Zij geeft voorlichting aan ouderen die vaak de dupe zijn cybercriminelen. Daarnaast is zij er om het politieteam op dit vlak bij te spijkeren. Het web wordt belangrijker bij opsporingswerk van de politie en het kan de wijkagent goed ondersteunen.  "Als er bijvoorbeeld een oproep wordt geplaatst op sociale media om op een plek te gaan rellen, kunnen wij de gegevens blootleggen van degene die zo'n oproep plaatst'', aldus de teamchefs.

Hoe de agenten die gegevens digitaal kunnen achterhalen, dat leren ze van de digitale agent.

Laat je reactie achter