advertentie VEMO Lease top

Puzzelactie voor ALS Westland

Als doekje voor het bloeden dat het evenement 'A Local Swim Westland' dit jaar geen doorgang kon vinden, is er nu een puzzel in aantocht.

Het is een initiatief van Jeanet van Holsteijn uit Honselersdijk. 'A Local Swim Westland' wordt om de twee jaar in De Lier gehouden om geld  in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Dat ging dit jaar vanwege corona niet door.

Van Holsteijn  is niet bij de pakken neer gaan zitten en hoopt met een puzzelactie tóch geld in te zamelen. "In coronatijd is iedereen gaan puzzelen. Dus toen dacht ik: ik ga De Lee op een puzzel zetten." Samen met een cartoontekenaar heeft ze het idee verder uitgewerkt. "Zij heeft voor mij een mooie tekening gemaakt. Daar laat ik nu 500 puzzels van maken."

De Honselse zet zich al jaren in tegen de spierziekte. Het was voor haar een flinke klap dat ze op een gegeven moment  zelf de diagnose ALS kreeg. "Dat is heel zuur. Ik werk met demente mensen, dus ik zal wel dement worden als ik oud word. Maar dat ik ALS zou krijgen terwijl ik vrijwilliger ben bij  ALS Westland...", vertelt Van Holsteijn geëmotioneerd.

 Naar verwachting is de puzzel in de week voor Sinterklaas verkrijgbaar. De puzzels zijn te bestellen door een mail te sturen naar info@alswestland.nl

Jeanet vertelt meer over de puzzel bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter