advertentie KBITE

Rob Koot

Raadsfracties bezorgd over zwarte stofdeeltjes in Hoek van Holland

De Rotterdamse fracties van PvdA, CDA en D66 zijn bezorgd over de zwarte stof die vorige week weer te zien was in Hoek van Holland en omstreken.

Daarom stellen ze gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De stofdeeltjes zijn afkomstig van een kolen-overslag in de Rotterdamse haven. Ook vorig jaar zijn er al vragen gesteld over hetzelfde probleem door PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. De huidige vragenstellers betwijfelen of er wel iets is veranderd sindsdien.

De raadsfracties willen weten hoe vaak de stofincidenten zich voordoen en of er sprake is van structurele verontreiniging en luchtvervuiling. Daarnaast willen de partijen ook weten wat het gezondheidsrisico is van dit soort stofwolken. En, zo vragen de fracties, kan het college vertellen of dergelijke vervuiling wel binnen de wettelijke kaders valt, en zo ja, zouden de regels dan niet strenger moeten zijn?

Milieudienst DCMR liet eerder al weten onderzoek te doen naar stofoverlast in Hoek van Holland en is daarvoor op zoek naar inwoners van het dorp die willen meewerken. In augustus vorig jaar zijn er veel klachten geweest van Hoekenezen die last hadden van de neergedwarrelde zwarte stof.

Laat je reactie achter