advertentie VEMO Lease top

Ramadan in coronatijden: livestream biedt mogelijkheden

De vastenmaand ramadan is al een tijdje bezig. Een belangrijke periode voor moslims waar ze veel samen bidden.

Maar door de coronacrisis is het dit jaar een sobere ramadan. Door de maatregelen moeten veel moskeeën noodgedwongen de deuren sluiten. Het plaatsen van een livestream blijkt een goede uitkomst.

Livestreamregisseur en CDA-raadslid Mohammed Faris installeert camera's in moskeeën. Zo ook in de Ibrahim Moskee in Maassluis. Op deze manier kunnen de gelovigen toch 'online' samenkomen om te bidden. "De imam wil ook zijn woordje kwijt aan de gemeenschap. Voorheen deden we dat altijd in de moskee met publiek erbij. Dat is nu helaas niet mogelijk. Maar gelukkig hebben we de livestream. Waardoor de mensen via Facebook en YouTube bereikt kunnen worden", aldus Faris.

De imam wil ook zijn woordje kwijt aan de gemeenschap. Voorheen deden we dat altijd in de moskee met publiek erbij. Dat is nu helaas niet mogelijk

• Mohammed Faris

De livestream camera is ‘booming-business’ in de coronatijd. Niet alleen in Westland is er veel vraag naar, ook over de grens stromen de aanvragen binnen. "Ik krijg ook aanvragen vanuit België. Alleen het is niet handig om daar naar toe te gaan want de grenzen zijn dicht. Ik heb geen behoefte aan boetes", legt Faris uit.
 
Ondanks dat de ramadan dit jaar anders is dan normaal, brengt het ook mooie dingen met zich mee. "Het voordeel is dat mensen nu vaker thuis zijn en bij elkaar zijn. Tenminste de mensen die in dezelfde woning wonen. Wat overigens betekent dat volgend jaar ook een speciale ramadan wordt. Dat mensen weer bij elkaar kunnen komen en elkaar kunnen omhelzen. Dat hopen we natuurlijk, als deze crisis voorbij is."

Laat je reactie achter