advertentie Flora College

Oranjebuitenpolder, met de blik richting Maassluis. WOS

Recreatieve kunstroute in Oranjebonnen komende zomer

Er wordt gewerkt aan een cultuurproject dat van 1 mei tot eind oktober te zien is in de Oranjebonnen, het poldergebied tussen Hoek van Holland en Maassluis.

Dichters en beeldend kunstenaars uit de Hoek, het Westland en het Waterweggebied worden door de Stichting Ku(n)stplaats opgeroepen om een bijdrage te leveren. De stichting organiseert haar activiteiten voorlopig alleen in de buitenruimte. Dit in verband met de coronasituatie.

De eerste maanden ligt de focus op de Oranjebonnen, het gebied bestaande uit de Bonnenpolder en de Oranjebuitenpolder, dat in toenemende mate populair is onder fietsers. Als alles volgens plan gaat, loopt daar vanaf 1 mei een fiets/kunstroute en wordt deze tot eind oktober opgesierd met 12 poëtische teksten en 12 foto's van kunstwerken.
Verder is er naar verwachting in de zomer een poëziemiddag, welke herinneringen oproept aan het legendarische ‘Poëzie in de polder’ van begin deze eeuw. Dit alles onder de titel: 'De glans van de polder'.

Ku(n)stplaats organiseert in dit kader twee wedstrijden: één voor dichters en één voor beeldend kunstenaars uit Hoek van Holland, Westland en het Waterweggebied. Zij worden gevraagd om vóór 1 maart een bijdrage te leveren waaruit het mooie van de polders blijkt. Daarbij kan gedacht worden aan de schoonheid van de vroegere, huidige, of toekomstige polder. Voor de selectie zijn twee jury’s samengesteld, voor respectievelijk de gedichten en de kunstobjecten.
Meer informatie is te vinden op de website: Stichtingkunstplaats.nl.

Laat je reactie achter