advertentie Flora College

Omroep West

Regio zoekt verkoeling in het buitenzwembad

Het is deze dagen tropisch warm. Dus zoeken veel mensen verkoeling. In de zee, in een recreatieplas óf het zwembad.

Maar die baden moeten vanwege de coronacrisis strenge eisen hanteren. Zo moet iedereen die een duik wil nemen of een baantje wil trekken zich van tevoren melden en daarbij ook persoonlijke gegevens achterlaten. Ook mogen er lang niet zo veel mensen in de baden als vroeger, weet mediapartner Omroep West.

Tekst gaat verder onder de video

En er zijn nog meer maatregelen. "We vragen mensen om zo veel mogelijk al in badkleding aan te komen, we hebben looproutes gecreëerd, we blijven omroepen dat mensen - zeker op de kant - anderhalve meter afstand moeten bewaren. Dat, in combinatie met veel minder mensen, zorgt ervoor dat het veel veiliger is", zegt locatiemanager Gideon van der Kaaij van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk. "Maar op deze manier kunnen we het dus gelukkig wel organiseren."

De zwemmers die aanwezig zijn in het Naaldwijkse zwembad genieten ondertussen met volle teugen. Dat zien ook de medewerkers. "Mensen willen heel graag zwemmen', zegt Van der Kaaij. 'Zeker op zulke dagen zoeken ze verkoeling. En mensen zijn toch wel op zoek naar een uitje dat wel mogelijk is in deze tijd."

Laat je reactie achter