advertentie VEMO Lease top

First Lego League Westland

Regiofinale First Lego League uitgesteld en alleen online

De Westlandse regiofinale van de First Lego League is uitgesteld naar maart en zal bovendien niet in fysieke vorm plaatsvinden.

De wedstrijd vindt normaal plaats in december, maar was door de huidige situatie rondom het coronavirus al een maand verplaatst. Nu heeft de organisatie bepaald dat de finale pas halverwege maart kan doorgaan, maar dan wel online. Op die manier blijft de kans dat het virus verder wordt verspreid zo klein mogelijk.

De First Lego League is een internationale (robot)wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. De wedstrijd is opgedeeld in drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd. Doel is om kinderen te interesseren voor techniek. Behalve uit Westland doen er ook scholen uit Maasland en Maassluis mee.

Teams worden gevraagd filmpjes en foto's in te sturen van hun innovatie onderzoek en robotprestatie. Een jury beoordeelt de resultaten en stelt via Microsoft Teams aanvullende vragen aan de scholieren. De 22 teams strijden voor één plek in de Beneluxfinale in april.

Organisator Rene van der Kruit vertelt meer over het evenement

Laat je reactie achter