advertentie Boekestijn

Signbiblio

RIVM stelt coronacijfers voor Westland bij

De cijfers van het RIVM in onze regio zijn bijgesteld. Er blijken minder mensen in Westland besmet te zijn dan eerder bekend werd.

Waar twee dagen eerder nog werd gemeld dat er 260 Westlanders besmet zijn met het coronavirus, is dat getal inmiddels vastgesteld op 258 (woensdag was dit plots 257). Het cijfer voor Maassluis (62) en Midden-Delfland (18) blijft wel gelijk. Het werkelijk aantal besmettingen ligt vermoedelijk een stuk hoger, omdat niet iedereen vanaf het begin kon worden getest. Dit is in de afgelopen maanden wel verder uitgebreid. Vanaf 1 juni moet iedereen met klachten kunnen worden getest.

Ook is er een wijziging in het aantal ziekenhuisopnames in Westland. Dit zijn er nu 57, waar eerder nog 58 werd gecommuniceerd door het RIVM. Het rijksinstituut laat desgevraagd weten dat de bijgestelde cijfers mogelijk te maken hebben met een verkeerde telling. Uit Maassluis zijn er 20 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, en uit Midden-Delfland 4. Die cijfers zijn al tijden stabiel. Ook het aantal regiogenoten dat aan de gevolgen van het virus is overleden blijft hetzelfde: 29 Westlanders en 4 Maassluizers.

Laat je reactie achter